LE PETIT BUBU A APĂRUT ÎN MAISONETTE KIDS SI FORBES KIDS
Livrare în maxim 48h de la comandă

Jucăriile educative îi ajută pe copii să se distreze, să își exprime emoțiile și să-și creeze propriile povești

Jucăriile educative îi ajută pe copii să se distreze, să își exprime emoțiile și să-și creeze propriile povești

Dragi părinți, nu subestimați niciodată puterea educației cu ajutorul jucăriilor! Îi ajută pe copii să se distreze, să își exprime emoțiile, dar și să-și creeze propriile povești 

Micuții care beneficiază de jucării tind să aibă o copilărie mult mai sănătoasă și să se dezvolte armonios. Aceste obiecte amuzante, de diferite culori și mărimi, îi ajută pe copii să exploreze lumea din jur, să înveţe diverse roluri, să își exprime emoțiile. Însă, în același timp, oferă conexiune, amintiri pozitive și o modalitate de a interacționa cu sentimentele lor. Așa că, dragi părinți, nu subestimați niciodată puterea educației, cu ajutorul jucăriilor educative!

Copiii își asociază jucăriile cu dragoste, atenție și fericire

Micuții învață mai mult prin jocul creativ, deoarece este captivant pentru simțurile lor. Acest lucru le oferă un avantaj cognitiv și îi face entuziasmați să continue să exploreze mai multe despre lumea din jur.

Ați observat vreodată cât de atașați devin copiii de jucăriile lor? Acesta este un fenomen care promovează, în general, legături sănătoase și pozitive.

papusi pentru copii

Copiii își asociază jucăriile cu dragoste, atenție și fericire. Atunci când acordă afecțiune jucăriilor lor, ei adună amintiri dulci din copilărie. Jucării, precum păpuși și mașini, de mărimi mai mici, tind să fie preferate, deoarece sunt mai ușor de prins cu mânuțele. Folosirea mâinilor pentru a-și poziționa jucăriile sau pentru a le îndesa în buzunare oferă copiilor controlul suprem. Detaliile mai mici găsite pe jucării, cum ar fi nasturi sau fermoare sau mărgele, le oferă copiilor exersarea cu detalii motorii fine.  

Micuții creează povești din jucării

Atunci când obiecte la fel de simple, precum cuburi, păpuși, jucării de pluş, mingi, mașinuţe sau mâncare imaginară, ajung în mânuţele unui copil, acestea le vor lua drept invitații pentru a începe să creeze povești și să croiască scenarii în mintea lor.  Chiar și cu obiecte care nu au fost concepute inițial pentru a fi jucării, copiii le vor realoca rapid ca atare, mai ales dacă asta este tot ce au la dispoziție. Un băț, o piatră, un recipient, o cutie... toate acestea sunt candidați grozavi pentru a-ți ajuta copilul să-și dezvolte imaginația. Jucăriile care le cer să împingă, să tragă, să apuce, să ciupească, să se întoarcă sau să-și folosească în alt mod mâinile și corpul pentru a-l determina să facă ceva, sunt esențiale în creșterea copilului. 

Un puzzle stimulează creierul copilului și îl ajută să exploreze tipare 

jucarii educative cuburi pentru copii

 Când un copil apucă o jucărie și învață să o manipuleze, își exersează abilitățile motorii și devine mai priceput la coordonarea mână/ochi. Acest lucru ajută copilul să avanseze prin etapele dezvoltării fizice.

  • Când copilul tău construiește un turn din cuburi și în cele din urmă îl privește căzând la pământ, aceasta este o lecție de fizică. 
  • Privind o mașină cu telecomandă îi face pe copii curioși despre cum funcționează totul.
  • Un puzzle stimulează creierul copilului și îl ajută să exploreze tipare.    
  • Alte jucării grozave de introdus ar fi cele care promovează mișcarea. Atunci când le arătați cum să folosească anumite jucării, cum ar fi o bicicletă, asigurați-vă întotdeauna că sunt conștienți de problemele legate de siguranță, cum ar fi purtarea unei căști și să le încorporeze în procesul de utilizare a jucăriei, astfel încât să știe că, dacă merg pe bicicletă, trebuie să poarte casca.

 Jucăriile de învățare contribuie la dobândirea de cunoștințe

Aceste jucarii includ cărți, jocuri de societate sau  jocuri de memorie. Fă-ți timp pentru a citi o poveste sau pentru a crea un spectacol de păpuși.

 

Cu toată dragostea și încă un pic,

LE PETIT BUBU

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie aprobat înainte de publicare.

Ce cauți?

Cosul dvs.