LE PETIT BUBU A APĂRUT ÎN MAISONETTE KIDS SI FORBES KIDS
Livrare în maxim 48h de la comandă

De ce sunt instrumentele muzicale importante pentru copii?

De ce sunt instrumentele muzicale importante pentru copii?

Ce sunete îmi plac și ce suntete nu? Cum fac să sune a muzică jucându-mă cu acest xilofon?

Sunt întrebări la care copilul tău va învăța să răspundă singur, în timp ce experimentează folosirea instrumentelor muzicale din lemn.

De la bun început, copiii sunt expuși muzicii. Pe măsură ce cresc, introducerea instrumentelor muzicale în jocul lor este o progresie naturală. Capacitatea de a se juca, de a atinge și de a face zgomot cu o varietate de instrumente muzicale din lemn ajută copiii să învețe în foarte multe moduri. Copiii devin incredibil de entuziasmați atunci când sunt familiarizați cu instrumentele muzicale.  

Multe studii arată că muzica are un efect profund asupra creierului celor mici. Acesta este unul dintre motivele pentru care este atât de benefic pentru copii să experimenteze instrumente muzicale. Mai precis, încurajarea micuţilor să cânte la instrumente de percuție – cele care sunt lovite, zgâriate, pălmuite sau bătute (gândiți-vă la tobe, maracas sau un xilofon) poate fi incredibil de valoroasă pentru dezvoltarea lor.

Iată cum îi ajută instrumentele muzicale pe micuţi  : 

  • Dezvoltată abilitățile motorii fine și brute
  • Sprijină dezvoltarea senzorială
  • Îmbunătățeşte coordonarea mână-ochi
  • Învață răbdarea și perseverența.
  • Accelerează dezvoltarea creierului
  • Îmbunătățește abilitățile de ascultare

Introducerea muzicii în rutina și joacă lor, încă din  primii ani de viaţă ai copilului, are o influență pozitivă asupra dezvoltării timpurii. Îi ajută să se miște, să gândească și să fie creativi. 

Muzica încurajează dezvoltarea artistică și oferă copilului capacitatea de a se exprima în moduri care nu sunt disponibile prin alte forme de artă sau joc. 

Cu toată dragostea și încă un pic,

Echipa Le Petit Bubu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie aprobat înainte de publicare.

Ce cauți?

Cosul dvs.