LE PETIT BUBU A APĂRUT ÎN MAISONETTE KIDS SI FORBES KIDS
Livrare în maxim 48h de la comandă

Bebeluși și jucării

Bebeluși și jucării

Este adevărat că bebelușii își petrec cea mai mare parte a timpului mâncând și trăgând un pui de somn, dar nu lăsați să vă păcălească stilul simplu de viață al bebelușului - există activitate neurologică care are implicații pe tot parcursul vieții și o mare parte din modul în care se dezvoltă vine şi din felul în care se joacă.

 „Jocul este cea mai înaltă formă de cercetare” - Albert Einstein

Jucăriile și jocul oferă în mod natural oportunități de exersare a diferitelor abilități de gândire, cum ar fi imitația, rezolvarea problemelor și gândirea simbolică.

Bebelușii sunt dornici să învețe despre lumea din jurul lor și chiar au multe de învățat. Pe măsură ce cresc, bebelușii folosesc jucăriile pentru a explora obiecte și relațiile cauză-efect.

Ca părinte, ești primul tovarăș de joacă al bebelușului tău. Joaca este o modalitate distractivă pentru voi doi, de formare a  ataşamentului special între voi doi. Deasemenea  încurajează dezvoltarea sănătoasă a copilului.

Jocul este modul în care copiii învață – despre ei înșiși, despre alți oameni și despre lumea din jurul lor. Ajută la construirea încrederii, a relațiilor și a abilităților de bază.

Ce jucării vor ajuta copilul să obțină asimilarea de care are nevoie în primul an de viaţă?

Nou-născut  

În primele săptămâni, copilul evoluează foarte repede. Nou-născutul dezvoltă coordonarea mână-ochi. Bebeluşii sunt capabili să apuce lucruri încă de la naştere, instinctual. Atingerea lucrurilor și  învățarea cum să le țină oferă o stimulare minunată. Jucăriile bune pentru această vârstă includ:

  • oglindă indestructibilă plasată astfel încât bebelușul să se poată vedea;
  • zdrăngănitoare moi care se pot atașa de încheieturile bebelușului;
  • orice jucărie cu o față pe ea - păpuși,animale de pluș;
  • Sunetele unui carusel muzical îl pot ajuta să se liniştească sau să adoarmă.

De la 3 la 6 luni

La această vârstă, copilul dezvoltă atât abilități motorii fine (folosind mâinile și degetele), cât și motorii grosier (mișcarea brațelor și picioarelor). Sunt fascinați de propriile mâini și încep să conecteze modul în care se simt mișcările brațelor și mâinii cu dorința lor de a le face să se întâmple. Jucăriile care pot ajuta la susținerea dezvoltării copilului dumneavoastră includ:

  • zdrăngănitoare robuste, obiecte din plastic sau țesătură, suficient de mari pentru a fi apucate;
  • un centru de activităţi în care bebelușul poate să se întindă pe spate și să bată sau să lovească cu piciorul în jucăriile agățate deasupra;
  • cărţile senzoriale,divers colorate, care combină explorarea tactilă cu dezvoltarea motricității fine și a creativității;
  • Jucării de baie transformă această activitate în distracţie. Caracteristicile senzoriale și tactile îi vor păstra pe cei mici atenti și distrați în timp ce stropesc.

De la 6 la 12 luni

În a doua jumătate a primului an, tot ce e în raza vizuală a bebelușului poate deveni o potențială jucărie. Și dacă vor ajunge la un lucru, probabil că îl vor băga în gură. Vrea să știe cum funcționează lucrurile și ce fac atunci când sunt scăpate, rostogolite, scuturate, lovite sau aruncate. Jucăriile care sunt sigure și atrăgătoare pentru bebelușii de această vârstă includ:

  • jucării de stivuire, blocuri mari de construcție;
  • o minge moale, suficient de  mare încât să nu încăpă în gura unui copil;
  • mașini, trenuleţe;
  • jucării moi, suficient de mici pentru a fi manevrate.

După vârsta de 6 luni bebelușii încep să se joace, cu adevărat, cu jucăriile în sensul mai convențional al cuvântului - răsturnând blocuri, aruncând o minge sau să se ghemuiască cu un ursuleț de pluș, de exemplu.

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie aprobat înainte de publicare.

Ce cauți?

Cosul dvs.